V7pro cannot booting

V7 S2X /V7PRO/ V7 TT
-----------------------------------------------------------------------
V7 TT Pro / V7S HD /V7 Plus
------------------------------------------------------------------------

Moderators: admin, GTMedia Team

Post Reply
Saipul yadi
Posts: 12
Joined: Fri Jan 29, 2021 6:23 am

V7pro cannot booting

Post by Saipul yadi »

I have v7pro it can't operate, only the green light is on, please solve it

User avatar
cpr43
网站管理员
Posts: 5514
Joined: Thu Aug 11, 2016 1:41 pm

Re: V7pro cannot booting

Post by cpr43 »

Saipul yadi wrote:
Wed Jul 07, 2021 11:52 am
I have v7pro it can't operate, only the green light is on, please solve it
Use the search bar at right top corner

Look for USB Flash.bin recovery process
ImageImage

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5735
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7pro cannot booting

Post by Feralkiwi »

Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

Saipul yadi
Posts: 12
Joined: Fri Jan 29, 2021 6:23 am

Re: V7pro cannot booting

Post by Saipul yadi »

can't flash, have tried repeatedly, no signal is detected on tv, initially it was normal, but when it was restarted the red light didn't turn on, only the green light,

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5735
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7pro cannot booting

Post by Feralkiwi »

Here are my notes on flash.bin.

flash.bin recovery is done like this.

Place a copy of the unpacked software (the .bin file) on a USB stick and rename it "flash.bin"
With the USB in the unit, power on while repeat pressing "Menu" on the remote.
The unit should reload the software.

Also other users say that you must use a USB stick, not a card holder etc and that stick must be 32Gb or under.
Use the rear USB port on units that have two ports.

I have had units that will not recover.
Try using the same software as was in the unit when it crashed, not the new update software.
You must use the correct software, ie that for the V7HD for the V7HD etc, not software for any other freesat units.

Try even older software as the file for flash.bin.

Look at the LED in the USB stick. When the TV shows the message "USB Upgrade, do not turn off" you should see the LED on the USB flash as the file is loaded.
The USB LED should also flash a few times as the unit first powers on and looks at it.
Also users have said to use the rear USB port for this on V8 units.

Good luck

New information: Users are reporting that naming the file "Flash.bin" with a capital has worked where "flash.bin" has not. This is with the Nova units mostly.

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

Saipul yadi
Posts: 12
Joined: Fri Jan 29, 2021 6:23 am

Re: V7pro cannot booting

Post by Saipul yadi »

IMG20210709165910_00.jpg
IMG20210709165910_00.jpg (1.75 MiB) Viewed 246 times
just like this, can't boot even though I tried with the old firmware, the bin file has been changed to Flash.bin

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5735
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7pro cannot booting

Post by Feralkiwi »

Try a different USB stick.

If all fails you may need to use the RS232 method.

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

Saipul yadi
Posts: 12
Joined: Fri Jan 29, 2021 6:23 am

Re: V7pro cannot booting

Post by Saipul yadi »

af5cc0ee20a15290bf1a16cb327d2064.jpg
af5cc0ee20a15290bf1a16cb327d2064.jpg (130.79 KiB) Viewed 166 times
maybe you mean this tool

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5735
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: V7pro cannot booting

Post by Feralkiwi »

Yes it was one like that I used on my unit.

There are notes here I wrote for the old V8 Finder. I added a note regard the use of this cable USB to RS232.

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

Saipul yadi
Posts: 12
Joined: Fri Jan 29, 2021 6:23 am

Re: V7pro cannot booting

Post by Saipul yadi »

For tcom settings,, choose DDR2 or DDR 3?

User avatar
Tom.w
网站管理员
Posts: 1096
Joined: Mon Jul 27, 2020 3:58 am

Re: V7pro cannot booting

Post by Tom.w »

you need to select ddr2

Post Reply