How to USB forced upgrade Freesat Box.

V8 NOVA / V8 HONOR / V8 PRO2
------------------------------------------------------------------------
V8 GOLDEN / V8 SUPER
------------------------------------------------------------------------
V8 COMBO / V8 PRO

Moderators: admin, GTMedia Team

Post Reply
Ahmed42
Posts: 12
Joined: Fri Sep 06, 2019 4:48 pm

How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by Ahmed42 » Sun Sep 08, 2019 8:09 am

How to USB forced upgrade Freresat GTMEDIA.

Watch this Video:

Code: Select all

https://youtu.be/O4nWjrfOE5M
Enjoy,,,
..
.
:o

DLP
Posts: 9
Joined: Wed Sep 11, 2019 9:22 am

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by DLP » Wed Sep 11, 2019 10:44 am

Tried this on a GTMedia V8Pro2.
It does not work for me

DLP
Posts: 9
Joined: Wed Sep 11, 2019 9:22 am

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by DLP » Wed Sep 11, 2019 10:59 am

For which firmware versions does this work?

User avatar
cpr43
网站管理员
Posts: 2954
Joined: Thu Aug 11, 2016 1:41 pm

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by cpr43 » Wed Sep 11, 2019 12:59 pm

Rename the firmware to flash , put it on USB, load to your box. Turn unit ON while keep pressing MENU key in your Remote Control until you see upgrading message, wait until finished.
Use Search Before Posting- Post in the Right Section- Do Not Spam the Board- Do Not make Hidden Links Public- Respect other Members- ALWAYS remember... Follow Forum Rules

DLP
Posts: 9
Joined: Wed Sep 11, 2019 9:22 am

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by DLP » Thu Sep 12, 2019 6:03 am

I do all this.
Probably this message appears after the device is fully loaded firmware.
Now may device does not now fully boot.
Reaches message on screen "0003" then the device turns off.
I was hoping this option will help me solve the problem ...

Ahmed42
Posts: 12
Joined: Fri Sep 06, 2019 4:48 pm

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by Ahmed42 » Thu Sep 12, 2019 11:04 am

DLP wrote:
Wed Sep 11, 2019 10:59 am
For which firmware versions does this work?
For All ,,,

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 3449
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by Feralkiwi » Thu Sep 12, 2019 8:31 pm

Do you see a message on the TV after you power on while repeat pressing the menu button that says "USB Upgade, Do not power off"

If you do not see this then the USB flash.bin is not working.
You need to use a fat32 USB less than 32Gb.
Use the .bin file from inside the .zip folder to rename as flash.bin.

Owen
Dishes; 5x3m, 2.4m, 2.1m, 1.8m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. Skybox F5, F5s, V6, V8. Openbox V8 Combo, Pro, Freesat V8 Golden, Nova, GTC, Super and Angle (Sample). Freesat V7HDs, Combo and V7s. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

DLP
Posts: 9
Joined: Wed Sep 11, 2019 9:22 am

Re: How to USB forced upgrade Freesat Box.

Post by DLP » Fri Sep 13, 2019 7:06 am

Thank you very much.

I took another flash drive and it worked.
Refresh GTMedia V8 PRO2 successful

Post Reply