Does GTcombo support AVS2?

GTC - DVBS/S2/T/T2/ISDB-T/Cable(J83-A/C/B)
GTS - DVBS/S2
GTS PRO - DVBS/S2
GTT - DVBT/T2/Cable

Moderators: admin, nzl229, GTMedia Team

Post Reply
xmh0511
Posts: 66
Joined: Tue Apr 06, 2021 3:51 am

Does GTcombo support AVS2?

Post by xmh0511 »

I wonder that Does the GTcombo model stb support decoding the avs2 video coding? Please tell me a reliable answer.

Isamu.Jones
Posts: 14
Joined: Sun May 30, 2021 8:27 pm
Location: Santiago, Chile

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by Isamu.Jones »

xmh0511 wrote:
Wed Jun 09, 2021 9:25 am
I wonder that Does the GTcombo model stb support decoding the avs2 video coding? Please tell me a reliable answer.
If you have a sample of a file in this format send it and I can test it in my GTCombo

xmh0511
Posts: 66
Joined: Tue Apr 06, 2021 3:51 am

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by xmh0511 »

Isamu.Jones wrote:
Wed Jun 09, 2021 5:48 pm
xmh0511 wrote:
Wed Jun 09, 2021 9:25 am
I wonder that Does the GTcombo model stb support decoding the avs2 video coding? Please tell me a reliable answer.
If you have a sample of a file in this format send it and I can test it in my GTCombo
Unfortunately, I don't have this file due to this video coding is used on satellite channels. If you would prefer, please test that on 130°E (namely, ChinaSat 6C), the parameter of the transponder is 4180V 30800 https://www.lyngsat.com/ChinaSat-6C.html

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5555
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by Feralkiwi »

xmh0511 wrote:
Thu Jun 10, 2021 1:39 am
Isamu.Jones wrote:
Wed Jun 09, 2021 5:48 pm
xmh0511 wrote:
Wed Jun 09, 2021 9:25 am
I wonder that Does the GTcombo model stb support decoding the avs2 video coding? Please tell me a reliable answer.
If you have a sample of a file in this format send it and I can test it in my GTCombo
Unfortunately, I don't have this file due to this video coding is used on satellite channels. If you would prefer, please test that on 130°E (namely, ChinaSat 6C), the parameter of the transponder is 4180V 30800 https://www.lyngsat.com/ChinaSat-6C.html
I moved my dish to 103e.
I got some broken reception on the HEVC UHD, just enough to see some of the picture. Res 2160
I will try again later with a direct cable to improve reception.
The FTA AVS2 channel reported 0x0 resolution, again I will try again later, but it looked like it did not open.

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

xmh0511
Posts: 66
Joined: Tue Apr 06, 2021 3:51 am

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by xmh0511 »

Feralkiwi wrote:
Thu Jun 10, 2021 3:42 am
xmh0511 wrote:
Thu Jun 10, 2021 1:39 am
Isamu.Jones wrote:
Wed Jun 09, 2021 5:48 pm
xmh0511 wrote:
Wed Jun 09, 2021 9:25 am
I wonder that Does the GTcombo model stb support decoding the avs2 video coding? Please tell me a reliable answer.
If you have a sample of a file in this format send it and I can test it in my GTCombo
Unfortunately, I don't have this file due to this video coding is used on satellite channels. If you would prefer, please test that on 130°E (namely, ChinaSat 6C), the parameter of the transponder is 4180V 30800 https://www.lyngsat.com/ChinaSat-6C.html
I moved my dish to 103e.
I got some broken reception on the HEVC UHD, just enough to see some of the picture. Res 2160
I will try again later with a direct cable to improve reception.
The FTA AVS2 channel reported 0x0 resolution, again I will try again later, but it looked like it did not open.

Owen
Thanks. Please ensure the firmware is the latest. I'm looking forward to your further test.

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5555
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by Feralkiwi »

Hi
Later today the weather cleared and I got both channels, HEVC and AVS2 open and fully clear.
130 east 4180 V 30800.

Yes the GT Combo does open AVS2.
Both are 2160 resolution.
The VS2 reports on the info banner as unknown video type.
Both opened with out the need to press the "yellow" button for the other player.

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

User avatar
Tom.w
网站管理员
Posts: 948
Joined: Mon Jul 27, 2020 3:58 am

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by Tom.w »

now,the avs2 can not be supported by gtcombo

xmh0511
Posts: 66
Joined: Tue Apr 06, 2021 3:51 am

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by xmh0511 »

Tom.w wrote:
Thu Jun 10, 2021 10:57 am
now,the avs2 can not be supported by gtcombo
Do you mean the latest firmware has banned the function of decoding avs2?

xmh0511
Posts: 66
Joined: Tue Apr 06, 2021 3:51 am

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by xmh0511 »

Feralkiwi wrote:
Thu Jun 10, 2021 10:23 am
Hi
Later today the weather cleared and I got both channels, HEVC and AVS2 open and fully clear.
130 east 4180 V 30800.

Yes the GT Combo does open AVS2.
Both are 2160 resolution.
The VS2 reports on the info banner as unknown video type.
Both opened with out the need to press the "yellow" button for the other player.

Owen
Appreciate your test. How do you think about that tom.w says GTcombo cannot support avs2 now. I don't know what happenned.

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5555
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by Feralkiwi »

xmh0511 wrote:
Thu Jun 10, 2021 1:08 pm
Feralkiwi wrote:
Thu Jun 10, 2021 10:23 am
Hi
Later today the weather cleared and I got both channels, HEVC and AVS2 open and fully clear.
130 east 4180 V 30800.

Yes the GT Combo does open AVS2.
Both are 2160 resolution.
The AVS2 channel reports on the info banner as unknown video type.
Both opened with out the need to press the "yellow" button for the other player.

Owen
Appreciate your test. How do you think about that tom.w says GTcombo cannot support avs2 now. I don't know what happenned.
The channel I got is called in its channel name AVS@ and that and the HEVC channel both look to be test channels for the like of us to test with.
I can only assume the channel is AVS2 as it is called as the channel info says video type unknown.

I will try my V8 UHD on this channel too later.
Edited:
The V8 UHD opens the HEVC OK.
It does not open the AVS2, it sees it as AVS 1080.
I'm sending a TP recording to Tom.w


Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

xmh0511
Posts: 66
Joined: Tue Apr 06, 2021 3:51 am

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by xmh0511 »

Feralkiwi wrote:
Thu Jun 10, 2021 9:31 pm
xmh0511 wrote:
Thu Jun 10, 2021 1:08 pm
Feralkiwi wrote:
Thu Jun 10, 2021 10:23 am
Hi
Later today the weather cleared and I got both channels, HEVC and AVS2 open and fully clear.
130 east 4180 V 30800.

Yes the GT Combo does open AVS2.
Both are 2160 resolution.
The AVS2 channel reports on the info banner as unknown video type.
Both opened with out the need to press the "yellow" button for the other player.

Owen
Appreciate your test. How do you think about that tom.w says GTcombo cannot support avs2 now. I don't know what happenned.
The channel I got is called in its channel name AVS@ and that and the HEVC channel both look to be test channels for the like of us to test with.
I can only assume the channel is AVS2 as it is called as the channel info says video type unknown.

I will try my V8 UHD on this channel too later.
Edited:
The V8 UHD opens the HEVC OK.
It does not open the AVS2, it sees it as AVS 1080.
I'm sending a TP recording to Tom.w


Owen
Hi, Feralkiwi. Are you sure the firmware of your GTcombo is the latest version? Please make sure this version can decode the avs2.

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 5555
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: Does GTcombo support AVS2?

Post by Feralkiwi »

Yes it is the latest version.

With the testing I do I keep up to date.
If it does not open, try changing to it from a H.264 /AAC channel.
Others say power of /on, a reboot after you set the power key to shut down.

I also confirm that the weather does not load, it does search the city name as you type.

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

Post Reply