V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

User Share channel list and channel information

Moderators: admin, GTMedia Team

Post Reply
ipikowski
Posts: 4
Joined: Sat Apr 17, 2021 6:48 am

V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

Post by ipikowski »

Witam.
Od kilku tygodni mam pewien problem. Kilka kanałów, ale nie wszystkie z platformy Canal+ nie odbiera. Pokazuje się komunikat "program zakodowany". Nie pomaga przełączenie na kolejny kanał i powrót do tego, który nie odbiera.
Czy wiecie dlaczego może się tak dziać? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

kriz2
Posts: 17
Joined: Wed Sep 23, 2020 8:26 pm

Re: V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

Post by kriz2 »

Na początek usuń wszystkie kanały. Przeszukaj satelitę. Znajdź niedziałający program, porównaj z parametrami dla danego programu/transpondera (częstotliwość, polaryzacja, itp.). Sprawdź, czy inne programy z tego transpondera są prawidłowo odbierane, np. FTA. Jeżeli pomimo prawidłowych parametrów w dalszym ciągu masz brak odbioru to problem leży po stronie uprawnień/karty.

ipikowski
Posts: 4
Joined: Sat Apr 17, 2021 6:48 am

Re: V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

Post by ipikowski »

Hmm, a jeżeli te kanały od samego początku działały, a później z dnia na dzień przestały? Co może być powodem?

kriz2
Posts: 17
Joined: Wed Sep 23, 2020 8:26 pm

Re: V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

Post by kriz2 »

Jeżeli to kanały kodowane, to problem z uprawnieniami do odbioru.

ipikowski
Posts: 4
Joined: Sat Apr 17, 2021 6:48 am

Re: V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

Post by ipikowski »

Wybacz za głupie pytanie, ale czy mógłbyś przełożyć z polskiego na nasze, co to znaczy? Jak można sobie z tym poradzić?

kriz2
Posts: 17
Joined: Wed Sep 23, 2020 8:26 pm

Re: V7S HD. Polska lista kanałów - Hotbird [PROBLEM]

Post by kriz2 »

Problem z uprawnieniami musisz sprawdzić u swojego operatora, który zapewnia Ci dostęp do oferty ;)

Może to być jeszcze problem z konwerterem, spróbuj podłączyć swój dekoder na innej instalacji antenowej. Jeżeli tam wszystko będzie działało, to sprawdź swoją instalację antenową (precyzyjne ustawienie, kąt skręcenia konwertera).

Post Reply