27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

User Share channel list and channel information

Moderators: admin, GTMedia Team

Post Reply
STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

I have put this info, in reply to a V7 question about the (satback channels). Seeing as I have got it to WORK with a V8 NOVA ORANGE.
I found a BISS channel on 3e with similar specs, using the (loop-through) of another receiver I scanned in the transponders12702h 13960 and 12720h 13960 to my V8 NOVA ORANGE against 27.5w.
I then did a (back-up) of the (system data and channels) then using the db editor I amended the info as follows.
Using BBC ONE HD. 11495v 44100.
(1)v_pid = 6601 / (2)a_pid = 6602 / (3)a_type 1 = AAC / (4)a_pid 2 = 1 / (5)a_type 2 = AAC / (6) p_pid = 6601 (7)tv flag = 1 / (8)is_scramble = 1 / (9)sid = 17540 / (10)ecm = 1.
I then put the info back into the receiver, then with your dish pointing at 27.5w and on the new channel (it should say (Encrypted Program) then go the keys section to add a line in the BISS KEYS, against the said channel, when you add a line(transponder details are shown) SERVID (HEX) details comes up, add the keys and remember to SAVE, EXIT, then save again, this should bring you back to your channel.
It will still say (Encrypted Program) at this point (power off) the receiver with the (remote) wait a few seconds (power up the receiver) the channel WILL CLEAR WITH SOUND. / Do this to each of the HD channels when you add them.
How that you have all the HD channels in your receiver, now comes the next problem, when you CHANGE CHANNEL, you will get (Encrypted Program) to decode the channel you will have to (power off) then (power up) the channel WILL CLEAR.

After a few hours, I down loaded the system details again, (after been off/on quite a few times) I found a few changes.
a_pid 2 = 0 / and the a_type 2 = PCM

I HOPE THIS WORK ROUND HELPS OTHERS.

The SD channels DO NOT WORK, I can only get SOUND.

Den
Last edited by STRETCH on Sat Feb 15, 2020 10:40 am, edited 1 time in total.

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

Comments welcome

Den

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

Have read on other forums that the (SATBACK CHANNELS) have moved to INTELSAT 901 still at 27.5w.
It is reported that signal and quality is up so could get away with a small dish.

Den

User avatar
cpr43
网站管理员
Posts: 5054
Joined: Thu Aug 11, 2016 1:41 pm

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by cpr43 »

STRETCH wrote:
Sun Apr 05, 2020 5:03 pm
Have read on other forums that the (SATBACK CHANNELS) have moved to INTELSAT 901 still at 27.5w.
It is reported that signal and quality is up so could get away with a small dish.

Den
Will the footprint change at all? Will it reach america w/ Intelsat 901?
Follow Forum Rules here: https://www.freesat.cn/forum/viewtopic.php?f=47&t=16325
GTMedia V8X/UHD4K/Pro2-Nova- Dreambox DM800HDse-Scanning the arc from 43w to 133w

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

I do not know, but will keep my eye on the forums to see what comes up.

Den

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

A update on the said subject, with having time on my hands (been in lock down), have been playing with my V8 NOVA ORANGE,
HAVE GOT THE ( SD CHANNELS ) TO WORK.
Found a BISS channel on 30w 10770h 30000 DVB-S2/8PSK MPEG2/4 with similar spec to 11495v 44100 27.5w.
Using the loop-through of another receiver I scanned in the above transponder to my V8 NOVA ORANGE against 27.5w.
Then did a (BACK-UP) of the (SYSTEM DATA AND CHANNELS ) when using the (db editor) I found that some of the channels had a (ECM) of (3).
I then deleted ALL CHANNELS apart from one which had a (ECM) of (3), then set about putting in the correct info.
Using BBC ONE (SD) as a example,
(1)v_pid = 101 / (2)a_pid = 102 / (3)a_type 1 = mp2 / (4)a_pid = 103 / (5)a_type 2 = mp2 / (6)p_pid = 101 / (7)tv flag = 1 / (8)is_scramble = 1
(9)sid = 4164 / (10)ecm = 3.
Then copy to transponder 11495v 44100.
You then go through this again with the rest of the SD channels,
BBC 2 / CBEEBIES / BBC FOUR / BBC NEWS / CBBC / BBC PARLIAMENT / BBC RED BUTTON / BBC SCOTLAND / BBC IRELAND / BBC WALES / TBN UK.
When you have copied all channels to 11495V 44100, then DELETE transponder 10770h 30000 against 27.5w, you should only be left with all channels against 11495v 44100.
You then put this info back into the receiver (put usb into receiver)(menu)(usb upgrade)upgrade mode should read (user db)(then start)
With your dish pointing at 27.5w, and on a NEW CHANNEL (it should say(Encrypted Program) then go to the keys section to ADD a line in the BISS KEYS against the said channel, when you add a line (green) transponder details are shown) served (HEX) details comes up, add the keys and REMEMBER to SAVE, EXIT, then SAVE again, this should bring you back to your channel, it will still say (Encrypted Program)at this point (power off)the receiver with the (remote)wait a few seconds (power up)the receiver)the channel will clear with sound.

SOFTCAM, at this point, do (EXPORT) of your (SOFTCAM) to (USB), (OPEN) the file on your computer with word pad, scroll down to line , which should look like this.

B 1104 11495 : 44100 : V XXXXXXXXXXXXXXXX ;
amend the 1104 to read 0000 (4 zeros), save this info and then IMPORT back into the receiver, with this info you will ONLY need ONE LINE,
this will DECODE ALL CHANNELS ON 27.5W.

Now that we have all the channels in your receiver (now working), now comes the next problem, when you CHANGE CHANNEL, you will get (Encrypted Program) to DECODE the channel you will have to (power off) then (power on) again, the channel WILL CLEAR.

I HOPE THIS WORK AROUND HELPS YOU ALL

KEEP SAFE

Den

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

Can I request that the above post be put in the (Download Section) for the V8 NOVA ORANGE.
Like you have done for my posts for the V8x.

Thank you

Den

User avatar
Xsat
Posts: 456
Joined: Wed Sep 14, 2016 4:52 am

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by Xsat »

STRETCH wrote:
Tue Jun 02, 2020 8:22 am
Can I request that the above post be put in the (Download Section) for the V8 NOVA ORANGE.
Like you have done for my posts for the V8x.

Thank you

Den
Thanks STRETCH,

for My V8X has currently failed But Biss format is like,
F 0000 00 XXXXXXXXXXXXXXXX;1130:12364:0010 1 line inside.
All channel working in the mux with no reboot!

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

xsat
will pm

Den

User avatar
Xsat
Posts: 456
Joined: Wed Sep 14, 2016 4:52 am

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by Xsat »

Reply to Den!

User avatar
iq180
网站管理员
Posts: 1234
Joined: Thu Aug 11, 2016 2:55 pm

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by iq180 »

STRETCH wrote:
Tue May 12, 2020 2:18 pm
A update on the said subject, with having time on my hands (been in lock down), have been playing with my V8 NOVA ORANGE,
HAVE GOT THE ( SD CHANNELS ) TO WORK.
Found a BISS channel on 30w 10770h 30000 DVB-S2/8PSK MPEG2/4 with similar spec to 11495v 44100 27.5w.
Using the loop-through of another receiver I scanned in the above transponder to my V8 NOVA ORANGE against 27.5w.
Then did a (BACK-UP) of the (SYSTEM DATA AND CHANNELS ) when using the (db editor) I found that some of the channels had a (ECM) of (3).
I then deleted ALL CHANNELS apart from one which had a (ECM) of (3), then set about putting in the correct info.
Using BBC ONE (SD) as a example,
(1)v_pid = 101 / (2)a_pid = 102 / (3)a_type 1 = mp2 / (4)a_pid = 103 / (5)a_type 2 = mp2 / (6)p_pid = 101 / (7)tv flag = 1 / (8)is_scramble = 1
(9)sid = 4164 / (10)ecm = 3.
Then copy to transponder 11495v 44100.
You then go through this again with the rest of the SD channels,
BBC 2 / CBEEBIES / BBC FOUR / BBC NEWS / CBBC / BBC PARLIAMENT / BBC RED BUTTON / BBC SCOTLAND / BBC IRELAND / BBC WALES / TBN UK.
When you have copied all channels to 11495V 44100, then DELETE transponder 10770h 30000 against 27.5w, you should only be left with all channels against 11495v 44100.
You then put this info back into the receiver (put usb into receiver)(menu)(usb upgrade)upgrade mode should read (user db)(then start)
With your dish pointing at 27.5w, and on a NEW CHANNEL (it should say(Encrypted Program) then go to the keys section to ADD a line in the BISS KEYS against the said channel, when you add a line (green) transponder details are shown) served (HEX) details comes up, add the keys and REMEMBER to SAVE, EXIT, then SAVE again, this should bring you back to your channel, it will still say (Encrypted Program)at this point (power off)the receiver with the (remote)wait a few seconds (power up)the receiver)the channel will clear with sound.

SOFTCAM, at this point, do (EXPORT) of your (SOFTCAM) to (USB), (OPEN) the file on your computer with word pad, scroll down to line , which should look like this.

B 1104 11495 : 44100 : V XXXXXXXXXXXXXXXX ;
amend the 1104 to read 0000 (4 zeros), save this info and then IMPORT back into the receiver, with this info you will ONLY need ONE LINE,
this will DECODE ALL CHANNELS ON 27.5W.

Now that we have all the channels in your receiver (now working), now comes the next problem, when you CHANGE CHANNEL, you will get (Encrypted Program) to DECODE the channel you will have to (power off) then (power on) again, the channel WILL CLEAR.

I HOPE THIS WORK AROUND HELPS YOU ALL

KEEP SAFE

Den
I don't know if this will work for what you are doing or not, many times when you scan in a BISS feed you will get 2 or 3 CHs on the feed, you add the keys and only 1 CH will open, then you put it on the other CH and it want open untill you power off then on, the way I fix this is to move to the next CH with it not open press menu go to the BISS key section and press add BISS keys, only add the key and let all the other CH info stay as it is, do this for each CH and save it, this mite work or it mite not.

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

With what you have wrote is with the likes of ESPN on 15w were you have two channels on the same transponder ( but with two set's of keys).
To get around this you have to have two transponders almost the same, you do this with the (db editor).
ESPN 901 against 12610h 7553 / ESPN 902 against 12609h 7552, with the correct keys against each channel, (keys already within the receiver)
With the V8 NOVA ORANGE when you go to that satellite you have to (power off / on) to clear the said channels.
With the V8x (all this was already in the receiver when I transferred the channel list.
So when I first went to 15w, my receiver was set up to have ESPN 901 as my first channel, when it then went into (biss auto roll) found the keys(which I already had in the soft cam), changed channel to ESPN 902, were I had to (power off / on) to decode the channel.

With the SATBACK CHANNELS on 27.5w there is ONLY, ONE set of keys for ALL channels, so in the soft cam you only require one line
On the V8 NOVA ORANGE, when you go to each channel you have to (power off / on ) to decode the channel.
With the V8x , when you get to what ever channel you left your receiver on, you still have to power off / on to decode the channel, any channel change after that (decodes straight away), when you move away from 27.5w and then return, you will have to power off / on as before.

I know it is a pain in the back side, BUT IT WORKS.

Hope this helps others

Den

User avatar
alex.c
网站管理员
Posts: 1197
Joined: Fri Jun 05, 2020 8:01 am

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by alex.c »

STRETCH wrote:
Tue Jun 02, 2020 3:20 pm
With what you have wrote is with the likes of ESPN on 15w were you have two channels on the same transponder ( but with two set's of keys).
To get around this you have to have two transponders almost the same, you do this with the (db editor).
ESPN 901 against 12610h 7553 / ESPN 902 against 12609h 7552, with the correct keys against each channel, (keys already within the receiver)
With the V8 NOVA ORANGE when you go to that satellite you have to (power off / on) to clear the said channels.
With the V8x (all this was already in the receiver when I transferred the channel list.
So when I first went to 15w, my receiver was set up to have ESPN 901 as my first channel, when it then went into (biss auto roll) found the keys(which I already had in the soft cam), changed channel to ESPN 902, were I had to (power off / on) to decode the channel.

With the SATBACK CHANNELS on 27.5w there is ONLY, ONE set of keys for ALL channels, so in the soft cam you only require one line
On the V8 NOVA ORANGE, when you go to each channel you have to (power off / on ) to decode the channel.
With the V8x , when you get to what ever channel you left your receiver on, you still have to power off / on to decode the channel, any channel change after that (decodes straight away), when you move away from 27.5w and then return, you will have to power off / on as before.

I know it is a pain in the back side, BUT IT WORKS.

Hope this helps others

Den
About you have to power off/on to decode the channel.
We will release new firmeware to fix this issue ASAP.
Thank you.

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

Will the said update be on the V8 Nova range and the new model V8x.
Which will help customers in Spain / Portugal / Canary Islands

Den

User avatar
alex.c
网站管理员
Posts: 1197
Joined: Fri Jun 05, 2020 8:01 am

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by alex.c »

STRETCH wrote:
Sun Jun 07, 2020 8:57 am
Will the said update be on the V8 Nova range and the new model V8x.
Which will help customers in Spain / Portugal / Canary Islands

Den
Yes, it will be.
But in V8x, we can't reproduce the situation.
Can you please PM me more detail information?

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

PM will be sent later today

Den

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

New software will be released to solve the problem of (scanning in the said channels) and not having to switch off and on to decode the channels.

This is for the V8X model.

Thanks goes to the GTMEDIA team (Alex)

Den

User avatar
cpr43
网站管理员
Posts: 5054
Joined: Thu Aug 11, 2016 1:41 pm

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by cpr43 »

STRETCH wrote:
Thu Jun 11, 2020 11:18 am
New software will be released to solve the problem of (scanning in the said channels) and not having to switch off and on to decode the channels.

This is for the V8X model.

Thanks goes to the GTMEDIA team (Alex)

Den
New file released today. Give it a try:

viewtopic.php?f=40&t=18373
Follow Forum Rules here: https://www.freesat.cn/forum/viewtopic.php?f=47&t=16325
GTMedia V8X/UHD4K/Pro2-Nova- Dreambox DM800HDse-Scanning the arc from 43w to 133w

STRETCH
Posts: 1300
Joined: Mon Jan 09, 2017 2:31 pm
Location: West Midlands UK

Re: 27.5W INTELSAT 907 (SATBACK CHANNELS)

Post by STRETCH »

This work around for the channels on 27.5w INTELSAT 907, should work on the V8 NOVA BLUE.

Can admin put this again into the (download section) (others).

Thanks

Den

Post Reply