pantalla en negro

GTMEDIA I-FIRE-IPTV BOX/ I-FIRE2-IPTV BOX

Moderators: admin, GTMedia Team

Post Reply
alito
Posts: 4
Joined: Wed May 06, 2020 4:10 pm

pantalla en negro

Post by alito »

hola,desde hace 2 meses que tengo el ifire y de pronto solo me sale pantalla en negro no puedo acceder a menú ni nada,la luz esta encendida,alguna idea para recuperarlo,gracias de antemano

FRAN2020
Posts: 7
Joined: Thu Feb 27, 2020 7:37 pm

Re: pantalla en negro

Post by FRAN2020 »

Enviado: Mar Abr 07, 2020 7:51 pm
por FRAN2020

hola buenas, si claro te digo como lo hice.
descargas la actualizacion ultima ,si no te funciona yo lo desbloqueo con la actualización 02/01/2020 si no la tienes te la puedo enviar por mail..

Usa un USB que este vacio y no contenga archivos. Puedes formatearlo a FAT32.
Usa el archivo mas reciente o el anterior y lo renombramos a "flash.bin".
Inserta el USb al deco y lo enciendes,
a la misma vez pulsas repetidamente en MENÚ en tu control remoto.

Mira aqui. Espero te ayude:

Code: Select all

https://www.youtube.com/watch?v=e7Q8yrrlSSU
es un video de una chica china que lo hace.

ya me dices si te funciono saludos..

EDIT gracias por su ayuda ... la regla # 18 del foro prohíbe los enlaces en vivo externos, por favor encierre en etiquetas de código..gracias. JV.

alejandrots
Posts: 2
Joined: Fri Dec 18, 2020 11:00 am

Re: pantalla en negro

Post by alejandrots »

HOLA, ME PUEDES ENVIAR LA ACTUALIZACION?

Rafael Navarro Gómez
Posts: 1
Joined: Sun Feb 07, 2021 5:43 pm

Re: pantalla en negro y se me queda el piloto azul fijo y el mando no responde

Post by Rafael Navarro Gómez »

FRAN2020 wrote:
Sun May 10, 2020 10:02 am
Enviado: Mar Abr 07, 2020 7:51 pm
por FRAN2020

hola buenas, si claro te digo como lo hice.
descargas la actualizacion ultima ,si no te funciona yo lo desbloqueo con la actualización 02/01/2020 si no la tienes te la puedo enviar por mail..

Usa un USB que este vacio y no contenga archivos. Puedes formatearlo a FAT32.
Usa el archivo mas reciente o el anterior y lo renombramos a "flash.bin".
Inserta el USb al deco y lo enciendes,
a la misma vez pulsas repetidamente en MENÚ en tu control remoto.

Mira aqui. Espero te ayude:

Code: Select all

https://www.youtube.com/watch?v=e7Q8yrrlSSU
es un video de una chica china que lo hace.

ya me dices si te funciono saludos..

EDIT gracias por su ayuda ... la regla # 18 del foro prohíbe los enlaces en vivo externos, por favor encierre en etiquetas de código..gracias. JV.

Byneox
Posts: 1
Joined: Sun Feb 28, 2021 9:18 pm

Re: pantalla en negro

Post by Byneox »

Resuelto!
--
El formateo lento en fat 32
--
Flash.bin
--
Y botón menú

angosan3
Posts: 4
Joined: Mon Oct 11, 2021 12:21 pm

Re: pantalla en negro

Post by angosan3 »

a mí no me funciona en el V8 NOVA ORANGE

User avatar
Feralkiwi
网站管理员
Posts: 6116
Joined: Fri Aug 12, 2016 6:51 am
Location: New Zealand

Re: pantalla en negro

Post by Feralkiwi »

Here are my notes on flash.bin recovery

flash.bin recovery is done like this.

Place a copy of the unpacked software (the .bin file) on a USB stick and rename it "flash.bin"
With the USB in the unit, power on while repeat pressing "Menu" on the remote.
The unit should reload the software.

Also other users say that you must use a USB stick, not a card holder etc and that stick must be 32Gb or under.
Use the rear USB port on units that have two ports.

I have had units that will not recover.
Try using the same software as was in the unit when it crashed, not the new update software.
You must use the correct software, ie that for the V7HD for the V7HD etc, not software for any other freesat units.

Try even older software as the file for flash.bin.

Look at the LED in the USB stick. When the TV shows the message "USB Upgrade, do not turn off" you should see the LED on the USB flash as the file is loaded.
The USB LED should also flash a few times as the unit first powers on and looks at it.
Also users have said to use the rear USB port for this on V8 units.

New information: Users are reporting that naming the file "Flash.bin" with a capital has worked where "flash.bin" has not. This is with the Nova units mostly.

Edited 24 Aug 2021
I found that a USB stick with a lot (more than 30+) .bin files on it, my UHD unit would not show the new software file in the menus.
This suggests that having too many .bin files on the USB stick can also be a problem.
I moved most of the file into a folder and it then showed the file.
Keep only one or two files in the main directory.

Edited 21 Sept 2021
From the PDF file for the V7 V8.
6. V7 V8 USB forced upgrade:::
6.1. Connect the power, and press “MENU” continuously with the remote control.
Note: Press the button continuously.
This should read repeatedly"

6.2.Digital tube shows UP9,,,After releasing the MENU button, enter the upgrade mode

Good luck

Owen
Dishes; 3x3m, 2.4m and 4.1m, 10+ ku, 2 movers, USARLS. V8 Combo, Pro, V8 Golden, Nova V8Pro2, GTC, Super.V7HDs, Combo and V7s V7Plus Finder, Finder-Meter V8X / UHD V7Pro GTCombo. Sats 100.5E to 177W. I'm a Sat hobbyist who helps out.

Post Reply